sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kemijoen rannalla

Vietin jo kolmatta perättäistä syyslomaa Rovaniemellä. Matkan aikana valmistuneet säärystimet oli tietenkin kuvattava pohjoisissa maisemissa Kemijoen rantapenkalla.


Idea säärystimien neulomiseen lähti Laine-viikonloppuna erään kanssaneulojan vinkistä (kiitos, Katja!) ja superlämpöisen tuntuisesta Kehräämö Salo-Angoran naavalla värjätystä villalankavyyhdistä. Muistelin neuloessani Stephen Westin Dustland Legwarmerseja, mutta säärystimeni muokkautuivatkin matkalla varrella ihan toisen näköisiksi. Säärystimiin kului 4 mm:n puikoilla neulottuna lähes koko 115 gramman vyyhti. 

Lanka oli mainiota neulottavaa: ei tarvinnut käsien rasvausta miettiä, sillä langan lanoliini hoivasi hellävaraisesti neulojan käsiä. Myös kuvissa mallina toiminut tytär ihastui säärystimiin, niinpä ne jäivätkin Rovaniemelle tyttären jalkoja lämmittämään. Onneksi minulla on vielä pari naavavyyhtiä jemmassa, mutta tätä lankaa pitää ehdottomasti saada lisää.


12 kommenttia:

 1. Näyttää niin lämpimiltä koleassa syyssäässä!

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Tykkään tuosta neulepinnasta, on tosi kivan näköista (niinkun instan puolella taisin jo hehkuttaa ;) )

  VastaaPoista
 3. Tosi mukavan näköiset luomu-rustiikkisäärystimet! :D

  VastaaPoista
 4. Todella aidon syksyiset säärystimet ja kauniit kuvat :)

  VastaaPoista
 5. Niin lämpöisen näköiset säärystimet, kauniit!

  VastaaPoista
 6. Ai, että ovat hienot! Miksen ole pitkään aikaan tajunnut säärystimien hienoutta ja käytännöllisyyttä?! Ostin juuri talveksi nilkkurit, joihin täytyy ehdottomasti saada mätsäävät säärystimet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatus säärystimistä vie ikävällä tavalla jonnekin kauas 80-luvulle, mutta nämä tuntuivat yllättävän mukavilta - ja lämpöisiltä!

   Poista
 7. Mulla on parit säärystimet neulottu tälle syksylle, mutta lisää on saatava. Sain tästä inspiksen tilata Dustlandin ohjeen, kiitos vinkistä muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin taidan tarvita omat säärystimet, nämä kun jäivät tyttärelle.

   Poista