sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kokeilua

Eräs suurimmista oivalluksistani viikon takaisella Isager-reissulla oli, kuinka erilaisia lankoja yhdistelemällä saa niistä esiin ihan uusia ulottuvuuksia ja entistäkin ihanampia neulomuksia. Eihän tämä lankojen yhdistely mikään uusi keksintö ole, tiedän, mutta minun puikoillani se on ihan ennenkokematonta. Myönnettäköön, että olen jopa hiukan vastustellut moista hullutusta, mutta Isagerin mallineuleita hypistellessäni näin niin monta upeaa esimerkkiä lankalaatujen yhdistelyn toimivuudesta, että pitihän tuota oivallusta heti rohkeasti testata.

Isagerin lahjakassista löysin muun muassa kerän kaunista pullonvihreää uutuutta, Highland Silkiä, jonka päätin yhdistää mintunvihreään Silk Mohairiin.


Malli: Hinagiku Hat
Lanka: Isager Highland Silk (32 g) ja Isager Silk Mohair (20 g)
Puikot: 3 ja 4,5 mmNäin pehmeää myssyä en ole tainnut ennen päässäni pitääkään. Hetken toivoin jo viileämpiä kelejä, että pääsisin kunnolla nauttimaan myssyn uskomattomasta pehmeydestä, mutta sitten tyttäreni näki myssyn, ihastui oitis ja vei mennessään. Vaan minullapa onkin jo silmukat luotuna seuraavaan kahden langan myssykokeiluun!


24 kommenttia:

 1. No onpa aivan super-pehmoisen näköinen tuo pipo! Aivan ihana on myös sävy, jonka noista kahdesta langasta sekoittamalla saa. Pinnasta tulee tosi elävä ja kaunis!

  VastaaPoista
 2. En kyllä yhtään ihmettele, että tytär vei myssyn mennessään!

  VastaaPoista
 3. Minäkin olisin vienyt tuon myssyn mennessäni. Ihan just mun värit tai meidän Saran! Onneksi täälläkin on pieni aika jolloin pipoa voi pitää vaikkei sitä oikeasti tarvita, hipsterithän pitävät pipoa ympäri vuoden, eilenkin oli Whole Foodsissa nuori hipsteripariskunta San Fransiscosta pipoineen ja mä mietin että onkohan kovinkin mukavaa pitää pipatsua lähes kolmenkymmenen asteen helteellä...mutta San Fransiscossahan on tietysti aina viileää kun meillä laaksossa on hellettä:) Ihana pipo ja tosi hyvinhän nuo sointuvat kaksi erilaista lankaa toisiinsa!

  VastaaPoista
 4. Kaunis pipo! Tuo lankojen yhdistely kiehtoo minuakin kovasti, mutta vielä en ole kokeillut. Taitaa toimia parhaiten, jos ainakin toinen on tuollainen ohkasempi lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko että tässä lankojen yhdistelyssä on muita rajoittavia tekijöitä kuin oma mielikuvitus :)

   Poista
 5. Onpa ihanan utuisen ja pehmoisen näköinen!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis ja varmasti ihanan pehmoinen pipo!

  VastaaPoista
 7. Onpa pehmoisen näköinen pipo, oikein kaunis.

  VastaaPoista
 8. Oi, miten ihana :) Ei ihme, että tytär vei mennessään.

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis yhdistelmälankapipo, ihanan elävä neulepinta!

  VastaaPoista
 10. Mua on tossa lankojen yhdistelyssä pelottanut, että tulee jotenkin epätasainen pinta, mutta tosi kauniistihan noi sulla solahti yhteen! Aloitan silti itse varovaisemmin kahdella tummanharmaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa hankaluus tässä yhdistelyssä on, että muistaa neuloa molemmat langat ihan joka silmukkaan, muuten työhön jää ikävän näköisiä lenkkejä (kokemusta on).

   Poista
  2. Todellakin! Nyt kun muistutat niin kokeilinhan mä kaksinkertaisella ohuella alpakkalangalla (Lamana Piura) ja sitä sai vahtia ihan tosissaan kun jäi niitä lankalenkkejä... Nyt sujuu paremmin Isagerin Spinnillä ja Alpaca 1:llä, ehkä sellanen karheampi lanka on yhdistelyyn parempi!

   Poista
 11. Voi luoja miten ihana pipo. Parhaat viedään käsistä se on selvä mutta kiva kuulla että sinulla on itsellesi uutta tulossa...pidä sitten puolesi kun seuraava valmistuu ;) Nyt melkein kadehdin sinua tuon lauseen perusteella : Isagerin lahjakassista löytyi.....voi sinua onnekasta. Ei vaiskaan on mielenkiintoista seurata mitä saat niistä aikaiseksi eli näin siis jaat iloa meille muillekin aarteistasi mitä tanskanmaalta löysit. Camomile on siis sinullakin ollut jossakin vaiheessa mielessä. Oli niin lohdullista kuulla että sinullakin on joku UFO nurkissa pyörimässä vaikka supertarmokas oletkin. Ne on niin fiilisjuttuja nämä luovat hommat . Työn iloa blogikamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, amuk! Seuraava myssy on jo lähes valmis ja se taitaa tosiaan jäädä itselle.
   Jaa että minullakin joku ufo? Tietäisitpä vain kuinka monta...

   Poista
  2. Eihän niitä kukaan laske , eihän ; )

   Poista
 12. Hieno idea! Minullakin on monta ohuen langan kerää, jota voisi mainiosti keskenään yhdistää.

  VastaaPoista
 13. Vitsi miten kaunis vihreä sävy noista kahdesta (jo yksinäänkin hienosta) sävystä syntyi!!

  VastaaPoista
 14. Onnellinen tytär siellä. :) Myssyjen valtti on niiden nopea valmistuminen, siksi tykkään myssyistä ja tykkään myös tuosta ihanasta pullonvihreästä.

  VastaaPoista
 15. Oi miten pehmeältä tuo näyttääkään! Tosi onnistunut lankakokeilu!

  VastaaPoista
 16. Onnellinen tytär eräällä! Ihan mahtavat langat ja ihan mahtavat värit ja mitä ihanin myssykin :)

  VastaaPoista
 17. On niin pehmoinen pipo ja ihanan harmaa!!

  VastaaPoista