perjantai 2. tammikuuta 2015

Tarvitaanko Intiassa lapasia?

mietin itsekseni, kun neuloin poikani tilaamiin lapasiin intialaiset peukalokiilat.

"Ainakin siellä Himalajan vuoristossa on lunta ja jäätä ympäri vuoden", valisti poikani, joten ehkä tämä intialaisen peukalokiilan malli on kehitetty Himalajalla? Helppotekoinen, kaunis ja hyvin käteen istuva peukalokiila joka tapauksessa. 


Malli: peruslapanen intialaisella peukalokiilalla maustettuna
Lanka: Katia Alpaca Andes, 75 g teinipojan kokoon (hiukan omaa kättäni suuremmat)
Puikot: 3 mm"Mä en enää ikinä tilaa sulta mitään, kun aina pitää olla valokuvamallina", valitti poikani vielä projektin päätteeksi. Rankkaa on. (Kehui kuitenkin lapasia ja varsinkin peukaloita.)20 kommenttia:

 1. Kyllä on neulojan lapsella rankkaa :D Tosi makeet lapaset, piti saman tien googlailla tuota kiilaa, ko se on niin näyttävän näkönen!

  VastaaPoista
 2. Tuota intialaista peukaloa on kehuttu monesti muuallakin. En vain jotenkin käsitä miten se voisi olla parempi kuin esim. kiilapeukalo. Saakohan tuota sovitettua kuvioneuleeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, tässä minun vaatimattomia kokemuksiani peukalokiiloista:

   Koska tämä intialainen kiila alkaa sieltä mistä peukalokin eli keskeltä (tai vähän ylikin) kämmenen alaosaa, istuu se perinteistä peukalokiilaa paremmin käteen. Vaikka perinteisen kiilan sijoittaisikin muutaman silmukan päähän lapasen reunasta, jää se kuitenkin mielestäni aina vähän sivuun. Lisäksi perinteisen peukalokiilan lapasista on joskus hiukan hankala varmuudella päätellä kumman käden lapasesta on kyse.

   Kuvio- tai kirjoneulelapasista en osaa sanoa, kun olen toistaiseksi kokeillut intialaista kiilaa vain tällaisiin peruslapasiin, mutta testaa ihmeessä! :)

   Poista
  2. Itsekin tykkään tästä kiilasta, pitkälti samoista syistä kuin Sanna edellä mainitsi.

   Olen monta kertaa miettinyt, että tämä kiila antaisi aivan mahtavia mahdollisuuksia erilaisille fiineille peukaloille. Koska lisäykset eivät oikeastaan tule itse kiilaan vaan sen reunaan, kiilaan voi huoletta läväyttää vaikka kuinka hienot palmikot tai kuviot ilman että silmukkamäärät sotkeutuvat. (Toki sitten kämmenen keskellä on tuo vino rajakohta, jossa esim. moniväriset kuviot menevät hetkeksi sekaisin.)

   Poista
  3. Hyviä pointteja, diutu! Pitäisikin kokeilla vaikka jotain simppeliä palmikkoa, joka alkaisi kämmenpuolelta ja jatkuisi pitkin peukaloa, voisi olla aika kiva. :)

   Poista
  4. Kiitos vinkeistä! Pitää ehkä kokeilla vaikka ihan jollain raitalapasella ensin. :)

   Poista
 3. Pohjois-Intiassa varmasti tarvitaan :) Meidän kotona Etelä-Suomessa ei tarvittaisi enää yhtään paria uusia lapasia, mutta katsotaan miten käy... Nyt tekisi mieli kokeilla tuollaisia! Tosi kauniit lapaset, peukalokiila antaa niille kivasti lisää ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vesisade ja plusasteet ovat vieneet lapastarpeen, mutta eiköhän niitä pakkasiakin vielä tule. :)

   Poista
 4. Hei mistä löysit tuon kiilan idean vai onko siihen ihan ohjettakin ? Kuules nyt blogikamu, törkeää lapsityövoiman hyväksikäyttöä, poikaparka. Oma poikani (25v) on vetänyt rajan siihen että julkisesti ei hänestä naisten villatakki päällä otettuja kuvia julkaista. Hyvää kasvattavaa kokemusta etenkin pojille ja täytyyhän koko perhe jotnkin valjastaa äiskän hyödylliseen pakkomielteeseen vai mitä ; )Komiat lapaset poika sai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa eräs ystäväni esitteli äskettäin äitinsä neulomia lapasia ja niiden hienoja (intialaisia) peukalokiiloja, josta muistin, että olen itsekin joskus vuosia sitten sellaiset neulonut ja sittemmin tyystin unohtanut. Nyt piti kaivaa ohje esille ja kokeilla minkälaiset lapaset saisin aikaiseksi ja hyväthän noista tuli. Käytin Langanluonti-blogin ohjetta, jonka linkkasin tuohon otsikon allekin. Kokeilemaan vain! :)

   Ja minunkin mielestäni minuutin poseeraus on aika edullinen hinta siitä, että saa täysin toiveiden ja mittojen mukaan tehdyt lapaset. :)

   Poista
 5. Todella kauniit lapaset! Olen joskus aiemminkin törmännyt tuohon peukalokiilaan ja aina se on jäänyt kokeilematta. Hyvä, että muistutit asiasta! :) Tänä vuonna pitää asia korjata ja kokeilla miten intialainen peukalokiila toimii!

  VastaaPoista
 6. Minä olen ihan myyty tuohon intialaiseen.

  VastaaPoista
 7. Kivat on tumput. Ja hei, monen muun aiemman kommentoijan tavoin totean, kiitos intialaisen kiilan vinkistä, tuopas on jännän näköinen. Ihan uusi tuttavuus, laitanpas heti korvan taakse :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä, kun kerroit syitä, miksi tuo intialainen peukalokiila toimii niin hyvin! On jäänyt kokeilematta, kun oon vähän ajatellut, että samapa tuo millainen kiila siinä lapasessa on :) Mutta joo, munkaan ei tartte miehelle enää mitään neuloa, kun aina joutuu kameran eteen....

  VastaaPoista
 9. Tuo on kyllä jännä peukalo - näin ohjeen jossain, mutta en ole itse tehnyt niitä koskaan. Hyvä kuulla, että istuu hyvin! Ihanan pehmeän näköinen pinta tuossa langassa.

  VastaaPoista
 10. Intialaista kehutaan kovaa ja kaikkialla. En ole vielä kokeillut, kun ei oikein istu omaan silmään, mutta jatkuvat kehut saa sen kyllä kuulostamaan houkuttelevalta.

  VastaaPoista
 11. Hyviä pointteja intialaisen peukun puolesta. Täytyypä joskus tehdä koetumput......

  VastaaPoista
 12. Intialaiset peukalot näyttää hyvältä, sopii varmaan peukalo hyvin tohon!! Kaunis harmaa lanka!!

  VastaaPoista
 13. Täytyypä tuokin peukalokiila vielä kokeilla. :) Kivan harmaat rasat.

  VastaaPoista