sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Lahja

Sain jo toukokuussa äitienpäivän alla Lankakauppa Kerän Jonnalta "äidiltä äidille -lahjan"; sain valita ihan minkä tahansa langan kaupan hyllyltä. Tiesin oitis, minkä valitsisin, sillä Skeinin superpehmeä ukkostaivaan värinen Top Draw Sock oli houkutellut lankahyllyllä jo pitkään.


Sitten alkoi hurja ohjeen metsästys, sillä ihan mitä tahansa ei tuollaisesta luksuslangasta ja -lahjasta voinut neuloa. Ohjeen piti olla täydellinen juuri Skeinille ja tietenkin minulle. Joji Locatellin Imagine When oli ollut suosikkilistallani jo pitkään, mutta isojen huivien ystävänä se oli mielestäni hiukan liian pienen oloinen. Sitten löysin Ravelrysta Bondikin muistiinpanot huivin suurennetusta versiosta - ja niin oli oikea malli löytynyt. Ennen kuin saatoin aloittaa, piti vielä kipaista Kerään hakemaan lisää lankaa. Onneksi samaa väriä oli yksi vyyhti hyllyllä odottamassa.


Malli: Imagine When hivenen suurennettuna
Lanka: Skein Top Draw Sock (väri Storm), 140 g
Puikot: 3,75 mmVaikka vyyhtien väri ja värjäyserä olivatkin samat, huomaa huivista selvästi missä kohtaa vyyhti vaihtuu. Kokeilin tasoittaa värieroa raidoittamalla kahdelta vyyhdiltä, mutta lyhennettyjen kerrosten ja reunan "nyppyjen" takia se ei onnistunut siististi ja piti purkaa. Päätin siis etten anna värieron haitata. Huivini on kuin myrskytaivas: jossain kohtaa uhkaavan tumma, toisaalla taas näkyy selkenevää säätä ennustavia valonpilkahduksia. Ihanaakin ihanampi harmaa!


Äitienpäivähuivi valmistui sopivasti isänpäivän kunniaksi. Puoli vuotta tähän projektiin siis meni, mutta lopputulos on ihan huippu. Kiitos vielä kerran, Jonna!

24 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän upea! Ja myrskytaivashan on makee ja täynnä eri sävyjä, pikkuset vyyhdinvaihdokset sopiikin siihen niin loistavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Berenike! Tuo on positiivista ajattelua parhaimmillaan! :)

   Poista
 2. Vau, onpa upea!! Täytyykin laittaa ohje suosikkeihin. :-)

  VastaaPoista
 3. Vaikka yritin kuinka katsoa tarkkaan, en huomaa vyyhdin vaihtumista. Huivissa sen sijaan on todella kauniit värit ja sävyt. Koko on myös juuri sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuisesta hämärästä näyttää olevan ainakin yksi hyöty: se häivyttää pienet sävyerot tehokkaasti. :D

   Poista
 4. Upea harmaa ja hyvä idea tehdä tuo huivi isompana! Tykkään kyllä huivin mallista, omani on viikottain käytössä:)

  VastaaPoista
 5. Oo! Todella upea huivi. Ja lankakin on kaunista. Itse harvemmin maltan ostaa mitään kovin erikoisia lankoja , mutta kyllä se olisi sen väärti. :)

  VastaaPoista
 6. Todellakin kauniit värisävyt ja kiva malli!

  VastaaPoista
 7. Lanka passaa malliin kuin nenä päähän. Hieno!

  VastaaPoista
 8. Kaunis. Ohjeen suurentaminenkin varmasti kannatti. Omastani tuli aikoinaan melkoinen minihuivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä todella iloinen löytäessäni vinkit huivin suurentamiseen. Ilman niitä olisin tuskin koskaan neulonut tätä ihanaa mallia.

   Poista
 9. Ihana! Ja tuo väri! (ja perään iso huokaus, ihana on)

  VastaaPoista
 10. On se hieno! Ja lanka on ihanan väristä. Tykkään muuten ihan erityisesti siitä, ettet anna värieron haitata. Huomaan jäätyväni sellaisiin eroihin itse vähän liiankin kanssa, vaikka oikeasti - kuten tästäkin huomaa - pieni ero voi tehdä koko jutusta vain kiinnostavamman. Eihän se ukkostaivaskaan pelkkää yhtä väriä ikinä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liina! Aiemmin tuollaiset "virheet" ovat todella ottaneet päähän, mutta tällä kertaa ylitin (ja yllätin) itseni. Päätin nimittäin kestää tuon värieron ja huomasin ettei se itse asiassa haittaa lainkaan. Olen oikeastaan aika ylpeä tästä hurjasta irrottelustani, heh.

   Poista
 11. Onpa kerrassaan veikeän mallinen huivi! Ja lanka sopii siihen täydellisesti!

  VastaaPoista
 12. Ihana! Täydellinen yhdistelmä lankaa ja neulemallia!

  VastaaPoista
 13. AAHHHHHH !!!! Rakastan <3 <3 <3 UPEA !

  VastaaPoista
 14. Läääh mikä väri, miten tää on mennyt multa ohi! Ihana ihana!

  VastaaPoista
 15. Aijai, kylläpä on hieno! :) Kelpaa kietoutua!

  VastaaPoista