sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Palmikonkiertoja


Sain vihdoinkin puikoilleni pitkään jonossa olleet Paraphernaliat. Halusin sukat itselleni, joten tein ensimmäisten sukkien (siniset) palmikkokuviota koon 38 ohjeen mukaan. Koska jalkaterästä uhkasi kuitenkin tulla kanootin kokoinen, en tehnyt mallikuviota ihan loppuun. Jaa, että olisi kannattanut tehdä ensin mallitilkku? Niinpä niin.Uusi yritys samasta langasta (turkoosit) ja tällä kertaa palmikkokuviota koon 36 mukaan. Sekään ei tuottanut toivottua lopputulosta, vaan kuvio piti lopettaa ihan aavistuksen verran kesken, jotta sain sopivat sukat 38-kokoiseen jalkaani.
Niin, se mallitilkku, tiedän. Ehkä kokeilen joskus vielä kolmannenkin kerran...Malli: Taina Anttilan Paraphernalia
Lanka: Artesano Definition Sock Yarn, värit sininen (67 g) ja turkoosi (72 g)
Puikot: 2,5 mm

Nätit sukat tuli joka tapauksessa. Lankakin oli mukava uusi tuttavuus.

23 kommenttia:

 1. Minulla on nämä sukat olleet jonossa varmaan vuoden, lankakin on jo valmiiksi valittuna. Jos tämän innostamana saisin tehtyä ne, kivan näköiset noista tuli :)

  VastaaPoista
 2. Tosi nätit sukat ja väritkin on ihana pirteet! Oon maailman huonoin tekee mallitilkkuja ja sit kiroon neljännen purkukerran jälkeen "oi miksi oi miksi en tehnyt sitä perhanan tilkkua". Joskus sitä onnistuu melkein nappiin ilman tilkkuakin, aika usein ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkamaan en sentään näiden kanssa ryhtynyt. Ihan hyvät nää on näinkin. :)

   Poista
 3. Raikkaat värit! Eikä sitä kukaan huomaa, että kuvio on pitänyt lopettaa kesken. Tai ainakaan tämmöinen, jolle malli ei ole entuudestaan tuttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin ajattelin luottaa siihen, että ei tuollaisiin asioihin kukaan kiinnitä huomiota. Itseä vaan vähän harmittaa, mutta onneks aika vähän... :)

   Poista
 4. Mitän mallitilkkuja! Siinähän sulla on nyt kaks paria niitä mallitilkkuja. Kolmannet menis varmaan jo ihan putkeen. :D

  Paraphernalia on kyllä mitä ihanin malli, kauniita ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just! Ja tällä tavalla sainkin kahdet sukat! Jee!

   Poista
 5. Mallitilkku? Paljon on mukavempi soveltaa :D . Ihanan raikkaat sinisen sävyt ja kauniit muutenkin ovat. Todella mielenkiintoinen palmikkoluvio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo palmikkokuvio on todella hieno ja siksi vähän harmittaa, etten päässyt sitä toteuttamaan ihan ohjeen mukaiseksi. Ehkä tosiaan teen vielä kolmannetkin sukat, mutta ehdottomasti edelleen ilman mallitilkkua, kun pientä kapinaa pitää harrastaa. Teen sitten vaikka kanoottikokoiset, jos ei muu auta! :)

   Poista
 6. Hienolta näyttää. Ei kai sukkia varten mallitilkkua...

  VastaaPoista
 7. Nätit . Kaunis malli kuin mikä. Olen joskus ennen blogiaikojani neulonut nuo Vuorelman Veto langasta ja onnistuin neulomaan sukista ihan eri levyiset, en tiedä miten siinä onnistuin. Sinun sukkasi ovat ihan täydelliset ja kukaan ei tiedä missä kohdin kuvion pitäisi oikeasti loppua, katselijalla kun ei ole ohjetta käsissä. Upea kaksikko, ole ylpeä hienosta saavutuksestasi. Tuo on mielestäni aikas vaikea malli ja pitää olla tarkkana kerrosten laskemisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas, kamu! Palmikot on tosiaan hiukan haasteellisia, jotenkin niissä aina menee kerrokset sekaisin. Olenhan minä toki näihin sukkiini ihan tyytyväinen, vaikka hiukan jäikin kaivelemaan tuo kuvio... :D

   Poista
 8. Kauniit sukat! Ei niistä kyllä aavista, että kuvio on pitänyt lopettaa kesken. Yleensä teen itse mallitilkun, mutta täytyy sanoa, että juuri sukkia saatan neuloa ilman mallitilkkuakin.

  VastaaPoista
 9. Ihania. Eikä mittään mallitilkkuja tartte muutako paitoihin :D

  VastaaPoista
 10. Ai muillakin on näitä mallitilkkuja, joissa on vähän enemmän silmukoita... ;) Kauniit sukat sait kuitenkin säädettyä, eikä kuviokaan näytä typistyneeltä.

  VastaaPoista
 11. mallitilkut on ihan turhia, kun tulee noin kauniita sukkia ilmankin. Nim. aina kun teen mallitilkun neuleesta tulee liian iso tai pieni!

  VastaaPoista