lauantai 19. lokakuuta 2013

Käsin tehty


Vietin lauantaipäivää Metsossa, Tampereen pääkirjastossa, jossa osallistuin Kerän kutsumana käsityöbloggaajien paneelikeskusteluun. Olin melkoisten konkarien seurassa, sillä lisäkseni paneeliin osallistuivat Eilen tein-blogin Hanne, Piipadoon Piia ja Paula sekä keskustelun vetäjänä Lankakauppa Kerän ja Viimeinen silmukka-blogin Jonna. Oli mukava jutella ja verrata kokemuksia käsitöiden tekemisestä sekä bloggaamisesta ja ennen kaikkea tutustua bloggaajiin, joiden juttuja on ihaillen seurannut jo useamman vuoden ajan!

Käsityöpussukassani Metsoon mukaan pääsivät tekeillä olevat ranteenlämmittimet:

Hieno päivä oli täynnä kaikenlaista käsillä tekemiseen liittyvää, ehkä satuitte paikalle?11 kommenttia:

 1. Oi jospa oisin päässyt paikalle! Kuulosta kovin mukavalta päivältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa totta vie olikin ja olisipa ollut kiva sinutkin näissä merkeissä tavata, mutta ehkä joskus vielä... Ja muistelenpa eräitäkin juttuja sinun blogistasi, joihin olisi ollut kiva päästä mukaan! :D

   Poista
 2. Olin blogi-paneelikeskustelussa ja nyt täällä. Mielenkiintoista!

  Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Tervetuloa vain uudelleenkin vierailulle tänne pehmeiden pakettien maailmaan :)

   Poista
 3. Mua harmitti niin tuhottomasti, että jouduin tänään olemaan töissä. Olisin niin halunnut olla paikalla! Tosin mielessä kävi välillä karkaaminen Metsoon, kun en kuitenkaan ollut kuin kilometrin päässä... :D

  VastaaPoista
 4. Ihana idea Tampereen kirjastolta ! Loistavaa että kirjasto järjestää noin kivoja tapahtumia. Turkuun voisitte vinkata kanssa. Tuo neule mikä sinulla on nyt tyän alla eli ranteenlämmittimet ovat niin ihanat että voi hyvänen aika sentään. Ihana neulepinta, lanka ja malli. Niin kauniit ja tyylikkäät että neuloppa nopsaan en malta odottaa kuvia valmiista ; ) Onko lanka Alpakkaa vai ihan villaa ? Kaunista joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mukava idea sai myös ihmiset (ainakin naiset ja lapset) liikkeelle. En muista ennen nähneeni niin paljon väkeä Metsossa.
   Lämmittimien lanka on Isagerin Alpakka kakkosta ja aivan ihanaa neulottavaa. Saa nähdä kuinka pian valmistuvat, kun on monta muutakin kivaa juttua kesken. Nämä lähtivät kirjastolle mukaan lähinnä siksi, että helpon mallineuleen ansiosta saatoin neuloa ja samalla jutella monien uusien tuttavuuksien kanssa. :D

   Poista
 5. Olisipa ollut lähempänä! Ihanat myös nuo edellisen postauksen sukat!

  Olen aloittanut Rhombukset suht samansävyisestä langasta ellen samasta, ja nuo kuvat viimeistään vahvistivat, että puran ja neulon jotain kivempaa. En tykkää neuloa niitä yhtään ja sitä mukaa myös lanka on alkanut tympimään. Mutta siitähän saisikin aikaan jotain erittäin kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Rhombuksissa tökkii sitten malli eikä lanka. :) Hyvä tietää, sillä olen jo pitkään lykännyt Rhombusten neulomista tuonnemmaksi ja nyt taidan lykätä edelleen. ;)

   Poista
 6. Hei, minä pääsin paikalle ja olikin tosi kivaa. Paneelikeskustelu oli mielenkiintoista seurattavaa. Huomasin, että sinä neuloit rannekkeita pyöröpuikoilla. Ja nyt, kun luin blogiasi (jäin lukijaksi ;), huomasin, että taidat suurimman osan sukista ja muista neuloa pyöröillä. Itsekin olen joskus sitä kokeillu mutta en oikein innostunut. Mutta nyt voisin kyllä kauniita töitäsi katsellessa innostua uudelleen kokeilemaan. Olisko sulla jotain ohjetta tai ohjesivua, josta saisi hyvät neuvot? Sinulla on tosi kauniita töitä ja tosi kivasti kuvattu! Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi, Tiina! :)
   Neulon tosiaan kaiken nykyään pyöröpuikoilla. Kävin viime syksynä Työväenopiston muutaman illan kurssin, jolla opeteltiin neulomaan sukat pyöröpuikoilla ensin varresta varpaisiin, sitten varpaista varteen ja lopuksi kaksi sukkaa kerralla. Jäin oitis koukkuun tähän tekniikkaan, enkä sen koommin ole sukkapuikkoihin koskenut.
   Ohjetta voisit katsoa vaikka Ullaneuleen sivulta: http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_magicloop.html
   Myös magic loop -hakusanoilla löytyy takuulla lukuisia youtube-videoita. Myös kirjoja aiheesta löytyy, vaikka kirjastosta! Onnea matkaan! :)

   Poista