keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Tekniikkalaji

Istuin eräänä iltana Kerässä opettelemassa kirjoneulonnan saloja Tuulia Salmelan opastamana. Opin pitämään lankoja käsissä niin, etteivät ne ole tuhannen solmulla (kuten aiemmin), kuinka pitkät langanjuoksut sidotaan (jos muistetaan) ja kuinka huolettomasti (jos uskaltaa) neuleen voi pituussuunnassa leikata ilman pelkoa purkautumisesta.

Uusia taitoja (leikkaamista lukuunottamatta) piti heti testata, tosin melko yksinkertaisella mallilla näin aluksi:
Olen monta kertaa ihaillut Tiinan neulomia sydänpipoja. Nyt minullakin on vihdoinkin sydämellinen pipo!


Malli: From Norway with love
Lanka: Debbie Bliss Blue Faced Leicester DK (tiilenpunaista 27 g, harmaata 47 g)
Puikot: 4 ja 4,5 mm


Langat tosiaan pysyivät hyvässä järjestyksessä, eikä langanjuoksut (hermoista puhumattakaan) kiristyneet liikaa. Ehkä uskaltaudun kokeilemaan jotain monimutkaisempaakin (sitten joskus).

Kiitos, Tuulia ja Kerän Jonna (sekä kurssilaiset) opeista, nauruista, herkuista ja mukavasta seurasta!

18 kommenttia:

 1. Hvyin on opit menneet perille, näyttää upealle! Kuulostaapa muuten sellaiselle kurssille, että tekis itsellekin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vieläkään ole ihan kirjoneulefani, mutta helpottaa kun on oivaltanut perusidean. :)

   Poista
 2. Miten suloisia sydämiä! Kirjoneulekurssi näyttää tuottaneen tulosta, uskaltaudu vaan harjoittelemaan lisää! Kirjoneule on loppuviimeksi aika kivaa hommaa. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana myssy ja hienoa jälkeä! Tuollainen kurssi mullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hölmön kirjoneulekammoni tuo kurssi ainakin poisti, mutta taidan jatkossakin tyytyä melko yksinkertaisiin kirjoneulejuttuihin... :)

   Poista
 4. Ihana pipo! Kirjoneuleet koukuttavat, joten varo vaan... :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä on hieno pipo. Kirjoneuleet on kivoja :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat värit sydän pipossa. Olen kyllä itse kirjonnan fani, joten suosittelen kyllä.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunista kirjoneuletta! Ja kauniin värinen! Mäkin olen neulonut tuon saman pipon joku vuosi sitten, tosin se ei ole läheskään noin kaunis, kuin sinun!

  VastaaPoista
 8. Nätti! Voipi olla, että munkin täyty tehdä tuollainen, on kiva ja simppeli malli. Eihän se kirjoneule kauhean vaikeaa loppupelistä oo, jotenkin vaan vähän työlästä...

  VastaaPoista
 9. Siistiä työtä & nätti pipo. :) Uuden oppiminen on kivaa, vaikkei jokaisesta tekniikasta "ydinomaa" tulekaan.

  VastaaPoista
 10. Tosi nätti pipo! Pitäisiköhän koettaa vielä kolmannen kerran kun pari kertaa olen tuota yrittänyt huonolla menestyksellä neuloa!

  VastaaPoista
 11. Uusi blogisi lukija täällä tuli tervehtimään :) ihana pipo, juuri itse tänään viimeeksi ystävälläni totesin että haluaisin kamalasti oppia tekemään kirjoneuleita mutta vaikka olen oppinut pitämään lankoja käsissäni järkevästi, tulee neuloksesta aina joko liian tiukkaa tai liian löysää. Onko sinulla vinkkejä tähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, Piksa! Tervetuloa. :)
   Olen kirjoneulesaralla vielä niin vasta-alkaja, että enpä uskalla vielä antaa muille neuvoja. Löytäisitköhän jonkun konkarin, joka kädestä pitäen näyttäisi, kuinka toimii langanjuoksujen kanssa? Ja nettikin on varmaan pullollaan opetusvideoita... Tsemppiä opetteluun! :D

   Poista