lauantai 12. tammikuuta 2013

Reissuneulontaa


Kiinalainen neulojasisar Shekoussa:
Neuloin kiinanmatkalla parin raitahuivin lisäksi miehelle sukat. Huiveista lisää, kunhan saan ne pingotettua ja kuvattua, mutta tässä miehen sukat:

Malli: Kate Blackburnin Jules
Lanka: Regia Design Line "Ombre Stripes" by Kaffe Fassett
Puikot: testissä Knitpron 2 mm:n Karbonz-hiilikuitupyöröpuikot


7 kommenttia:

 1. Mitähän tuolla Kiinan toverilla on puikoilla? Näyttää mielenkiintoiselta ja kauniin keltaiselta.
  Ja sukat on kauniit, Jules on yksi mun suosikkimalleja raidoittuville tahi läikittyville langoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti kovasti pienen lapsen neulepuserolta. Tuo superpitkien sukkapuikkojen käyttö pyöröpuikkojen sijaan kyllä näyttää mielenkiintoiselta. Tekniikka tuntuu olevan myös maan tapa, sillä koska Kiinassa elämä tapahtuu ulkona, olen päässyt ihastelemaan useampiakin vastaavia neuleprojekteja. Matkailu siis avartaa täsäkin mielessä! :)

   Julesit oli ensimmäiset, mutta ei takuulla viimeiset, mun puikoilta. Kiva malli todellakin!

   Poista
 2. Todella mukavannäköinen malli!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen malli, tuo hyvin esiin langan värit. Millaiset olivat nuo hiilikuitupuikot käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiilikuitupuikot oli mukavan joustavat käsissä, mutta silti ei tarvinnut pelätä puikkojen katkeamista. Niitä ei taida saada poikki vaikka tosissaan yrittäisi - ihanteelliset siis ohuiksi puikoiksi.
   Puikot luistivat hyvin, ehkä jopa liian hyvin, sillä neuloksesta tuli jotenkin löyhempää kuin puupuikoilla neuloessani. Tosin välillä kohtaan, jossa hiilikuituvarsi ja nikkelöity metallikärki kohtaavat tarttui lanka ikävästi. Ja tummaa lankaa on kyllä mustilla hiilikuitupuikoilla ihan mahdoton neuloa niukassa talvivalossa.
   Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihan positiivinen kokemus :)

   Poista
 4. Neulooko kiinalaissiskomme neljällä pitkällä puikolla pyöröä ? Jännän näköistä ja rouvalla näyttää olevan kovasti työteliäs ja tarmokas ilme kasvoillaan.Sukkasi ovat taas ihanat ! Osaat valita niin hyviä malleja noihin pätkävärjättyihin lankoihin. Itse en ole oikein päässyt niiden kanssa sinuiksi kun kaikki mitä yritän niistä neuloa näyttävät minun silmissäni liian sekavilta. Hyvällä maulla taas tehty :) Lisää ihania matkakuvia, jos saan toivoa. Niitä on aina kiva katsella.

  VastaaPoista
 5. Kyllä neuloo! Siinä saa kyllä olla tarkkana ettei silmukat karkaa puikoilta. :)
  Kiitos vaan taas kehuista. Pätkävärjätyt langat on kieltämättä haasteellisia. Ne näyttävät kaupassa aina niin vastustamattoman ihanilta, mutta neulottuna voivatkin olla melkoinen pettymys.

  VastaaPoista