tiistai 30. elokuuta 2011

Aallotar
Malli: Wavy Baktus muokattuna
Lanka: Debbie Bliss Prima (bambua 80%, loput merinovillaa), n. 210 g
Puikot: 4,5 mm

Muokkasin mallia lisäämällä silmukoita huivin molemmissa reunoissa vain toisen reunan sijaan ja huivin toisessa päässä vastaavasti kaventamalla molemmissa reunoissa. Lisäksi neuloin huivin leveintä keskikohtaa ilman levennyksiä tai kavennuksia 24 "raidan" verran.

Huivin pituus on kevyesti aaltoilevana 152 cm ja leveys leveimmästä kohdasta mitattuna 27 cm.

Lanka on ehkä hieman liian raskasta, jotta huivi pysyisi kauniisti aalloilla, mutta oikeiden ja nurjien kerrosten muodostama raidoitus on silti mielestäni toimiva ja kaunis.
7 kommenttia:

 1. Kaunis ku mikä! Ja varmasti ihanan pehmeä.

  VastaaPoista
 2. Inanan näköinen huivi ja ihana lanka myös.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Tiina ja amuk!
  Tämän aamun viileydessä testasin huivin ja onhan se ihanan pehmeä ja lämminkin, muttei kuitenkaan liian kuuma. Aallotar saattaa siis syksyn aikana roikkua kaulallani useinkin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis aaltoileva huivi! Ylipäätänsä olet löytänyt aivan ihania lankoja töihisi!

  VastaaPoista
 5. Ingi, kiitos. Langat ovat heikkouteni ja on pakko tunnustaa, että niitä on kerääntynyt varastoon melkoisesti. Tämän Aallottarenkin langat ovat odottaneet sitä täydellistä ideaa jo ainakin vuoden.

  VastaaPoista
 6. Voi hitsi! Mä olen tehtaillut Baktuksia ja Lacy Baktuksia jo vaikka kuinka monta, täytyy tehdä seuraavaksi tuommoinen Wavy, tuo on tosi hauska!

  VastaaPoista
 7. Sadelma, kokeile ihmeessä Wavyakin! Suosittelen kuitenkin jotain kevyempää lankaa, jotta huivi pysyy kivasti aaltoilevana kaulallakin.

  VastaaPoista