perjantai 29. syyskuuta 2017

Kiuru


Testineuloin juuri ilmestyneeseen kolmanteen Laine-lehteen Sari Nordlundin suunnitteleman Kiuru-paidan. Paita oli aika työläs neulottava, mutta uuden lankatuttavuuden ansiosta työ eteni kuitenkin melko mukavaa vauhtia. Mallitilkun tekoa suosittelen lämpimästi, sillä ainakin minun käsialallani piti vaihtaa hiukan pienempiin puikkoihin ettei lopputuloksena ollut teltta.

En ole vuosiin neulonut paitaa paloista ja siksi palojen yhdistäminen vaati melkoista motivointia ja itsekuria, mutta kaiken vaivannäön jälkeen sain kauniin, monikäyttöisen, mukavan pehmoisen ja lämpöisen paidan syksyn viileyteen ja tulevan talven pakkasiin. Ja tuo lanka - sitä pitää ehdottomasti saada lisää!


Lanka: Knitting for Olives Merino, väri Mellemgrå
Puikot: 2,5 ja 3 mm

19 kommenttia:

 1. Oih. Ihastelin tätä paitaa jo kovasti kuvissa, mutta en kyllä tiedä, onko musta enää neulomaan paloina. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palojen yhdistäminen tuo kyllä hommaan oman haasteensa...

   Poista
 2. Onpa se kaunis! Ja kiva kuulla lanka-arvio kun ... köh ... saatoin justiinsa tilata sitä vähän.

  Mä harkitsen muuten liittyväni saumojen ylistäjien klubiin. Oma Laine-testineuleeni tehtiin myös paloina, ja vaikka se vaati vähän ylimääräistä vaivannäköä, kyllä se sitten palkittiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liina! Lanka oli kyllä mukavaa neulottavaa ja hintakin oli minusta aika sopiva.
   Minusta et kyllä ihan äkkiä saa saumojen ylistäjien klubilaista. Tai no, valmiit saumat on jees, mutta se saumojen ompelu - huh!

   Poista
 3. Tämä on mun mielestä uusimman laineen kaunein malli, mutta koska se neulotaan paloina niin jäi lehti hankkimatta. Ei vaan kertakaikkiaan ole viitseliäisyyttä palojen yhdistelyyn ym. oheistoimintaan. Harmittaa vähän. Toisaalta tämä ei kummiskaan ole niin kaunis malli, että itse jaksaisi nähdä vaivan muokata ohje saumattomaksi :P Hatunnosto sinulle, kun olet moiseen hommaan kyennyt :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis villapaita. Erityisesti tuo kalanruotomainen pintaneule on ihana. Varmasti suuritöinen vielä noinkin pienillä puikoilla tikuteltavaksi, mutta varmasti kaiken vaivan arvoinen :) Tulispa mieluummin ne pikkupakkaset kuin tätä ainaista vesisadetta...

  VastaaPoista
 5. Kaunis paita, vaikka varmasti aikaa vievä neule. Kappaleiden yhdistämiseen menee yllättävän paljon aikaa. Päälle ärripurri jollei onnistu saamaan tyydyttävää lopputulosta.
  Mukavia syyspäiviä neuleiden parissa.

  VastaaPoista
 6. Voi hyvä ihme Blogikamu minkä urotyön olet tehnyt ! Ihana paita ja todella vaativa malli. Muistatkos kun vielä joku aika sitten pähkäilit ettet ole varma jaksaisitko neuloa villapaitaa ja nyt tämä on valmistunut käsiesi tuotoksena ...Olet huippu ja nostan hattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta ja kehuistasi, amuk! Jotain outoa on tosiaan tapahtunut, kun noita paitoja valmistuu nykyään tasaiseen tahtiin :D

   Poista