keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Luomupellava lumoaa






Malli: East End
Lanka: Quince and Co. Sparrow, 5 vyyhtiä, väri Pigeon
Puikot: 3,25 mm

Tein malliin hiukan omia muokkauksia; jätin pois vyötärökavennukset ja lyhensin pituutta reilusti. Lisäksi virkkasin kaula-aukon ympäri kiinteitä silmukoita, jottei paita valahtaisi olkapäiltä alas. Lopputuloksena jo toinen kesäpaita tästä ihanasta luomupellavasta. Ensimmäinen löytyy täältä. Voi olla etten muita paitoja tänä kesänä kaipaakaan.





23 kommenttia:

  1. Ihanaa pellavahuumaa! Jälleen upea neule :)
    Tulin kurkkaamaan miten olit käsitellyt edellisen neuleesi ja voi minkä ihanuuden olet jälleen samaisesta langasta neulonut. Osaatko sanoa kuinka tiheys muuttui konepesun myötä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mirella! Kuulun siihen outoon porukkaan, joka ei pahemmin tiheyksiä mittaile, mutta noin silmämääräisesti ja näppituntumalta sanoisin, ettei pesu juurikaan vaikuta tiheyteen. Neulepinta muuttuu tiiviimmäksi ja napakammaksi, mutta neuleen koko säilyy ainakin sovituksen perusteella aika samana. Olipa tämä melko tarkka ja tieteellinen vastaus, vai mitä? :)

      Poista
    2. Voi kiitos Sanna! Lämmittää mieltä kuulla. Jonnakin jo faceen vastaili eilen illalla - sain nukuttua ;-) Kun ehdin, heitän huoleti koneeseen ja postailen.

      Poista
  2. Speechless. Se on napakymppi, piirulleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syytän (ja kiitän) täysin sua tästä pellavahuumasta! :)

      Poista
  3. Niin todella lumoaa, paitasi on kaunis kuin mikä! Tunnistan samaisen fiiliksen - sparrow-paitoja on ihan pakko käyttää, niissä on jokin taika :) Itsellä myös työn alla lyhythihainen, ja tavoite saada se reissuun messiin.

    VastaaPoista
  4. Onpa ihana neulepaita! Upea väri ja malli on tosi kiva:) Mahtaiskohan täältä löytyä tuota samaa lankaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! Ihmettelen, jos ei löydy. :)

      Poista
    2. Tilasin langat merkin omasta nettiputiikista:) Nyt odottelen malttamattomasti lähetystä saapuvaksi. Vielä pitää löytyä ohjeet, olen sen verran noviisi etten uskalla itse lähteä muuttamaan ohjeita. Tämä sinun puserosi on aivan täydellinen kaveri farkuille!

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä. :)
      Quince&Co:n sivuilta löytyy melkoinen määrä kauniita malleja ohjeineen!

      Poista
  5. Pellava on parasta. :) Aivan ihana paita tälläkin kertaa.

    VastaaPoista
  6. Tyylikäs sanoisin . Ihana pusero. Sinähän saat hurjaa vauhtia puseroita aikaiseksi ! Vannomatta muuten paras....luulen että joku ihanuus puikoiltasi syntyy vielä tänäkin kesänä....puseroita nimittäin. Olet jo antanut ainakin pikkusormen, nimettömän ja keskisormen, niin eiköhän se mene koko käsi huomaamatta. Olet siis täysiverinen puseroneuloja ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein on jo molemmat kädet menneet... on nimittäin seuraava pusero puikoilla. Edelleen näitä simppeleitä ja helposti valmistuvia malleja. :D

      Poista
  7. Oi, pellavaa:) se on kyllä ihan ykköslanka minulle alpakan ohella:) Tuli kyllä kaunis pusero

    VastaaPoista
  8. Kaunis neule! Ohjeen mallikuvan perusteella en lähtis neulomaan, mutta sun toteutuksen perusteella kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei minuakaan se mallikuva houkuttanut, mutta ajattelin että ohjeesta saa helposti muokattua omalle kropalle sopivamman ja niin saikin. :) Ai niin, unohtui tuossa mainita, että muokkasinhan minä noita hihojakin!

      Poista
  9. Yksinkertainen on kaunista, upea!

    VastaaPoista