lauantai 30. elokuuta 2014

Voihan villapaita!






Ihmeitä todellakin tapahtuu, sillä minä olen neulonut itselleni paidan! Edellisestä kerrasta on vierähtänyt varmaan kaksikymmentä vuotta, ja olenkin ajatellut, etten enää jaksaisi neuloa mitään näin suuritöistä; että olisi viisaampaa vain pysytellä nopeasti valmistuvissa sukissa, lapasissa, pipoissa ja huiveissa.

Kuinka tähän tultiin? No, istuin kesälomani viimeisinä päivinä Kerässä neulomassa, kun sisään astui asiakas, joka halusi kokeilla kaupassa mallina olevaa "laatikkopaitaa", Kerän suosituinta mallipaitaa. Itse en ollut kyseiseen neuleeseen kiinnittänyt mitään huomiota, sillä minähän en neulo paitoja. Mutta kun näin paidan tuon asiakkaan päällä, jotain naksahti päässäni. Siltä istumalta pakkasin keskeneräisen neulomukseni kassiin, nappasin hyllyltä langat ja lähdin kotiin luomaan silmukoita.


Malli: Moda 7/2012, malli nro 27 ("Vaalea lila tunika")
Lanka: Lang Donegal, 305 g kokoon 36/38
Puikot: 3 ja 4 mm







Aika mahtava fiilis: ainakin näin yksinkertaisesta paidasta selvisin ilman tuskaa. Ja seuraava paitakin on jo puikoilla!




25 kommenttia:

  1. Jee, nyt sait "korkattua" ekan paidan pitkästä aikaa ja mikä upea fiilis onkaan pukea itsetehtyä päälle, vai mitä ? Olen sinusta niin ylpeä, blogikamu : ) Uusi on siis jo puikoilla eli kun annoit pirulle pikkusormen niin...koukuttavaa puuhaa nuo isommat projektit. Onnistumisen elämyksiä tulvillaan kun oppii uutta ja onnistuukin...... no niin kuin melkein aina.Paitasi on todella kiva, näyttää mahtavalta ylläsi ja olet taas stemmanut mallin ja langan juuri upeaksi yhdistelmäksi. Sinulla on hyvä maku. Onnittelut ja seläntaputukset täältä "rupikonnalta"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, amuk, aina yhtä kannustavista ja kehuntäyteisistä kommenteistasi! :)
      Katsotaan nyt kuinka tässä paitojen neulomisessa lopulta sitten käy...

      Poista
  2. Kivan näköinen paita! Siitä se lähtee puseroiden ja takkien neulominen.

    VastaaPoista
  3. Se onkin hieno! Kyllä nyt syyssäillä kelpaa vaikka ja mitä noin komialla paidalla :).

    VastaaPoista
  4. Ihana! Ja onnea paitojen neulonnan alkamiselle... Maailmassa on vaan joku tsiljoona houkuttelevaa pusero-ohjetta... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Krisse! Kyllähän minä olen niitä pusero-ohjeita katsellut "sillä silmällä" jo pidemmän aikaa ja muistiinkin muutamia tallettanut...

      Poista
  5. Upea paita, moderni ja käytännöllinen malli!

    VastaaPoista
  6. On muuten todella kiva malli ja tuo tweed käy siihen upeasti! Pitäisköhän penkoa lehtikasoja, jos tuo Moda-lehti olisi vielä jossain jemmassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva malli neuloakin - yksinkertainen ja helppo. Intoa riitti vielä jopa palojen yhdistämiseenkin. :)

      Poista
  7. Aijai, mikä ihana rentopaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rennosta mallista rennolla otteella oli hyvä aloittaa. :)

      Poista
  8. Ihana paita tämä :) Hyvä malli ja ihana lanka.

    VastaaPoista
  9. Voikun näyttääkin kivalta! Heh, arvaapas, mulla sattumoisin juurikin sama malli puikoilla :) Kiva neuloa, tosin takakappale vasta puolessavälissä, eli vielä on vähän matkaa, ennen kuin päälle saan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipa blogissasi tosiaan tutun näköistä neulepintaa! Kauniin harmaa laatikkopaita tulossa! :)

      Poista
  10. Sopii sulle kyllä hyvin! Ja yhdyn edelliseen eli lanka oli kyllä tuohon malliin tosi hyvä valinta! VIllapaidat ja -takit ovat kyllä pelottavia... Mullakin on nyt yks työn alla, mutta voipi olla, että jää nyt joksikin aikaa synttäri- ja joululahjojen vuoksi koriin muutamaksi kuukaudeksi... Silti jo suunnittelen uutta villatakkia :-o. Jotenkin vetävät puoleensa, mietä lie pelkojen pakonomaista kohtaamista?

    VastaaPoista
  11. Yksinkertainen on usein parasta! Jatka vaan villapaitojen tekemistä kun tämäkin onnistui noin hyvin!

    VastaaPoista
  12. Paidan ja asusteiden välillä ei ole kuin psykologinen ero: asuste tulee nopeamin valmiiksi ja on helpommin kontrollissa. Puserosta ei aina teidä millainen tuli, varsinkin jos neule on osissa. JA onhan toki ne hihatkin joskus neulottava… :D

    Kaunis paita ja mielenkiintoinen lanka!

    VastaaPoista
  13. Hyvä nimi puserolla, laatikkopaita, joka ainakin sinun neulomana näyttää hurmaavalle!! Täytyy tunnustaa, et itsekkin olen kuton varmaan 20 vuotta sitten noin isotöistä projektia, utta olen pikkuhiljaa siirtynyt lasten neuleisiin ja nyt olisi haaveissa jotain aikuiselle :) Nälkä kasvaa syödessä!!

    VastaaPoista
  14. Sinulle on Hyvän mielen syyshaaste blogissani, jos haluat osallistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Mielenkiintoisia kysymyksiä... :)

      Poista
  15. Voi ihana Sanna se on ihana! Oon miettinyt tämän neulomista jo ties kuinka kauan, mutta en oo tähän mennessä vielä uskaltanut ostaa lankoja kun jotenkin olin siinä uskossa, että sitä tarvitaan ihan päättömästi, mutta ei näköjään sittenkään. Kyllä mun on ehkä pakko pyörähtää Kerää hetikohta...

    VastaaPoista